Кои са номинираните нови трима министри, вижте биографиите им

Бойко Борисов

Бойко Борисов реши да спести спекулациите около имената на тримата души, които ще поемат министерствата на подалите оставка министри – Николай Нанков, Ивайло Московски и Валентин Радев.

Премиерът е решил Перя Аврамова да поеме регионалното министерство, Александър Манолев това на транспорта, а комисар Младен Маринов ще е новият шеф на силовото ни ведомство.

Предлагаме ви да видите биографиите на бъдещите министри:

Инж. Петя Цветанова Аврамова (МРРБ)

Депутат от 42-то Народно събрание. Член на постоянните комисии по енергетика, вероизповедания и парламентарна етика и комисия по инвестиционно проектиране. Председател на Общински съвет Враца (2011-2013 г.) Заместник-кмет по устройство на територията, общинска собственост, строителство и екология на Община Враца (2009-2011 г.)

Главен комисар Младен Маринов (МВР)

Роден е на 21 ноември 1971 г. в Тетевен. През 2005 г. завършва право в Юридическия Факултет при УНСС В МВР е от 1991 г. Владее английски език; основни познания по руски език.

С указ на президента на Република България Румен Радев от 9 май 2017 г. е назначен за главен секретар на Министерството на вътрешните работи. Юли 2014 – май 2017 г. – директор на Столичната дирекция на вътрешните работи; От 1991 г. заема изпълнителски и ръководни длъжности в структурата на СДВР, сред които началник на отдел „Охранителна полиция“ и заместник-директор на столичната дирекция.

Александър Манолев, заместник-министър

Александър Манолев е син на един от авторитетните хора в Благоевградска област – бившият кмет на Кулата Димитър Манолев. Завършил е Професионалната гимназия по икономика и туризъм „Проф. д-р Асен Златаров“ в гр. Петрич с профил „Счетоводство и Контрол“. Получил висшето си образование в един от водещите икономически университети в света University College London, Великобритания.

Притежава редица специализации в България и чужбина, сред които: „Управление на структурни проекти на ЕС”, организиран от ЕК, Будапеща; „Бизнес Комуникации и Връзки с медиите”, University College London; „Инвестиции в развиващи се пазари“, Джей Пи Морган, Лондон. Започва професионалната си кариера в Националното сдружение на общините в Република България, където отговаря за подготовката на проекти за европейско финансиране.

Работил е в областта на маркетинга и е заемал позиции на средно и висше управленско ниво в редица компании. Назначен за заместник-министър на туризма във второто правителство с министър-председател Бойко Борисов. През 2016 г. поема управлението на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор. Ръководи агенцията до избирането му за народен представител на извънредните парламентарни избори на 26 март 2017 г. Владее английски, испански и гръцки език. Семеен с две деца.

„БЛИЦ“



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ