,,Възраждане“ беснят в НС: И да се молят, и да лъжат, няма да ги допуснат в Еврозоната

payimage-587011

Цвета Рангелова от „Възраждане“ коментира в Народното събрание участието на финансовия министър Асен Василев на заседанието на Съвета на финансовите министри от ЕС, в чиято програма е включена и темата за приемането на България в Европейския валутен механизъм. Според нея страната ни не изпълнява критериите, а стремежът към Еврозоната е заради користни цели.

„България продължава да не изпълнява критерия за инфлация. Пропастта между нашата инфлация и критерия е цели 4,8-процентни пункта – двойно по-голяма от миналата година. Колкото и да се молят, колкото и да лъжат от правителството, няма да ги допуснат. И защо е цялата тази молба за милост към България? Отговорът няма нищо общо с националния ни интерес, а само с личния материален интерес на група политици. За съжаление, точно „Йес, сър!“- политиката е характерна за българските политици“, каза тя.

Междувременно, с доклад на Комисията по конституционни въпроси депутатите започнаха обсъждането на промените в основния закон, предаде БНР.За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ