Горещо! БСП се провикнаха: Ще управляваме с Крумовите закони!

бсп

„БСП ще управлява с Крумовите законии!“ Така се провикна червеният депутат и член на Изпълнителното бюро на партията Драгомир Стойнев по време на семинара в скъпарски хотел в село Баня.

Това стана по време на почивката преди третия панел, след като социалистите изслушаха лекциите на политолозите Борис Попиванов, Страхил Делийски и на колегата си проф. Иво Христов. Мненията за анализа на състоянието на БСП и бъдещото й поведение, поднесени от експертите, предивикаха полярни мнения – от „едни и същи брадати тези“ до „много интересни анализи“.

За да призове парламентаристите да се върнат обратно в залата за последното заседание на форума, Драгомир Стойнев излезе на терасата, където те пийваха кафета и сокчета с дребни сладки и пушеха, и се провикна: „БСП ще управлява с Крумовите закони. Хайде всички в залата!“.

Оказа се, че червеният депутат няма предвид законите на Крум Велики, създател на първите общовалидни писани закони в Първото българско царство и извършил административни нововъведения, утвърждаващи държанвността, който се е прославил с въвеждането на жестоки физически наказания за всякакви битови престъпления.

А става дума за законотаделната програма на БСП през новия парламентарен сезон, когато обаче тя се кани до края на декември в по-голямата си част да отсъства от пленарната зала на Народното събрание, за да разяснява „Визия за България“ на лидерката си Корнелия Нинова. Именно тази законодателна програма бе представена на семинара в с. Баня от нейния особено приближен депутат Крум Зарков, който е юрист по образование.

Семинарът на депутати от БСП беше проведен в отсъствието на медиите и все още не е ясно какво са решили социалистите, но днес по обед Корнелия Нинова ще даде пресконференция, само че не в скъпарския хотел, а в центъра на селото, чиято кметица е от БСП, предаде ПИК.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ