Връхлитат ни грипове! Епидемиолози алармират: Удрят ни зарази от Сингапур и Колорадо! Ето как да се…

Болница
Грипът ни връхлита още през октомври. За това алармират украински епидемиолози. Според тях тази година заразата ще подрани. Прогнозите за Световната здравна организация са, че през зимата ще ни мъчат два нови щама, пише „Телеграф”.

Единственият е „Сингапур” от типа H3N2, който е братовчед на вече познатия „Хонконг” . Другият нов грип ще бъде „Колорадо”, тип В. Освен тях се очаква да се завърне „Мичиган”, който е брат на вече познатия ни „Пукет”.

Първите три грипа трябва да бъдат включени в състава на тривалентните ваксини, докато четиривалентните ще ни защитават от всички други щамове.

Проверка в аптеките показа, че серумите, които ще ни предпазват от грип в момента не са налични, но според фармацевтите доставка се очаква още в края на този месец. Ваксината, която ще ни пази от три грипа, ще се продава на цената от около 10 лева, а тази която ще ни защитава от всички четири – 20 лева.За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ