Шокиращо проучване! Българките живеят най-кратко? Вижте статистиката…

Побой насилие над жена

Британските здравни служби публикуваха статистика, според която продължителността на живота на жените в Обединеното кралство е едва 17-о място сред 28-те страни-членки на ЕС. От графиката обаче се вижда, че българките  са на последното място  в това проучване. Класацията е направена въз основа на данни от Евростат.

Средната продължителност на живота на британките е 83 години, но това е под средната продължителност за ЕС като цяло. Най-дълголетни са испанките при които този показател е малко над 86 години. Челната тройка се допълва от Франция и Италия. В дъното на таблицата са българките със 78 години средна продължителност на живота, непосредствено след румънките, латвийките и унгарките.

Коментирайки резултатите професор Джон Нютън от правителствения отдел за подобряване на общественото здраве заяви, че те пораждат загриженост, макар че не е тайна, че при британките се наблюдава висок процент на ракови заболявания, особено рак на гърдата.

Консумацията на алкохол и затлъстяването също са фактори, допринасящи за раковите заболявания.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ