Жега в парламента! БСП искат да гласуват оставките на тримата министри, но ГЕРБ ги…

парламент

Парламентът отново се изправи срещу президента Румен Радев и поредния му опит да наложи вето. Точно преди депутатската ваканция, Радев реши да бори промените в Административнопроцесуалния кодекс. Вчера на правна комисия обаче, ветото беше преборено, както се очаква да се случи и днес в пленарна зала.

По традиция парламентарния ден започна със спор между БСП и ГЕРБ. На първа линия излезе Драгомир Стойнев, който попита шефката на Народното събрание, защо министерските оставки не присъстват в програмата. Караянчева отговори, че няма постъпил документ от Министерски съвет и поради този факт, тя не може да гласува нещо, което не е постъпило в парламента. Тя уточни, че вероятно това ще стане още днес и не пречи утре министерските оставки да се гласуват като втора точка от дневния ред.

Председателят на правна комисия Данаил Кирилов пък жегна социалистите по повод решението на Нинова да ги извади от парламента. „Вероятно сте притеснени, защото не знаете кога да останете 20 в пленарна зала“, заяви шеговито Кирилов. По информация на агенция ПИК, социалистите наистина са се объркали и са смятали, че оставките на тримата министри ще се гласуват днес, затова и почти цялата парламентарна група е в зала. Оказва се обаче, че и утре ще трябва да дойдат на работа.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ