Пореден гаф шокира Летище София! Издирват 40 пътници от Бейрут по кафенета и магазинчета

летище

Трансферни пътници от полет от столицата на Ливан Бейрут не са насочени за проверка при влизането си в България, респективно в Европейския съюз.

Става въпрос за полет на авиокомпания „България ер“ от 3 септември – FB 814, кацащ от Бейрут. „Допуснато е смесване на пътниците, пристигащи от „трета страна“, с вече проверени заминаващи пътници. За случая веднага са информирани компетентните органи, както и са предприети съответните административнонаказателни мерки“, съобщават още от аерогара София.

След като пропускът бил установен, е започнало издирване по кафенетата и магазинчетата на аерогарата на 40-те пътници, които трябвало да продължат пътуването си към други европейски дестинации. От тях 30 са били намерени и проверени, но други 10 са заминали за следващия си полет, без да бъдат намерени, съобщава“Офнюз“.

„Веднага след констатиране на пропуска са взети необходимите мерки, гарантиращи общите стандарти за сигурност и недопускане на пробив в сигурността“, обясняват още от пресцентъра на летището, без да отговорят на въпроса конкретно какво изискват разпоредбите за сигурност в такива случаи.

От МВР заявиха, че не могат да дадат информация по случая.

Припомняме, това е поредният случай на непроверени пътници на столичното летище. През март пътниците на полет от Париж, изпълняван от авиокомпания „България ер“, бяха допуснати на територията на страната без задължителната гранична и паспортна проверка. Заради пропуска бяха уволнени 13 служители на летището. През юли не беше проверен и частен самолет, кацнал от Габрово и отлетял впоследствие за Гърция.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ