Вдигат на крак целия състав на МВР! Около училищата ще гъмжи от униформени за първия учебен ден…

полиция

Не само униформени полицаи ще бъдат около и в учебните заведения, но и цивилни

Целият състав на МВР ще работи в района на учебните заведения за първия учебен ден – както служители на Пътна полиция, така и на охранителна. Освен това не само униформени полицаи ще бъдат около и в училищата, но и цивилни.

През цялата година ще има всекидневен контрол в училищата от служителите на МВР и от охранителните фирми. От полицията ще следят за разпространението на наркотици около училищата и за това дали в заведенията около учебните заведения се продава алкохол на малолетни.

През цялата учебна година ще има и проверки за това дали пускат деца в баровете и дискотеките след 22.00 часа без придружител.

„В София има общо около 1100 пешеходни пътеки. От тях над 330 са повдигнати, около 220 са осветени. Специално в навечерието на учебната година възлагам обновяването на всички пешеходни пътеки около училища и детски градини. Вече 85% от тях са готови. Очакваме до края на седмицата да бъдат готови всички”, обясни кметът на София Йорданка Фандъкова.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ