Горещо! ГЕРБ вика Радев и Цацаров в парламента заради бягството на брата на депутат от БСП!

парламент

Депутатът от ГЕРБ Маноил Манев поиска от шефката на парламента Цвета Караянчева да повикат в Народното събрание министъра в оставка на МВР Валентин Радев и главния прокурор Сотир Цацаров, които да дадат обяснение как страната напускат хора, които са обвиняеми какъвто е братът на червения депутат Георги Стоилов – Илия, който беше арестуван за участие в организирана престъпна група.

Драгомир Стойнев от БСП остро се противопостави на това искане, заявявайки, че това е начин да се замъгли негласуването на новите министри в кабинета Борисов. И поиска изслушването по този казус да стане в съответната комисия, защото иначе депутатите щели да се превърнат в едни слушатели. Той поиска депутатите да чуят и дали хотел „Маринела“ е бил подслушван по време на европредседателството и за други скандални неща от последните дни.

Георги Свиленски пък допълни, че изслушването трябва да стане за всички граждани, които са обвиняеми, а са напуснали държавата. И да бъде повикан министъра в оставка Ивайло Московски, за да обясни как са успели да влязат нерегистрирани на Летище София граждани на Ливан.

Таско Ерменков от БСП  от своя страна призова да се проверят и слуховете около биографията на единия от новопредложените министри, без да уточнява за кого става дума.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ