Огромна мъка! Деси Добрева разтърси ефира: Била близка с прегазения балетист Мартин…

Деси Добрева

Убитият Мартин ми беше приятел, но сълзите не изчистват нищо. Това каза пред Би Ти Ви певицата Деси Добрева. Според нея съдебната система оценява ниско човешкия живот.

Балетистът Мартин Чикалов беше блъснат с колелото си от 25-годишен водач без книжка и с множество нарушения.

„Сълзите са само начин на облекчение на тези, които страдат заради равнодушието на повечето от членовете на нашето общество. Ние хората, след като гледаме всеки ден по новините катастрофите, като не се случва на нас или на наши близки, гледаме равнодушно“, сподели певицата.

Трябва ли шофьорът, полицаят или съдията да загуби свой близък, за да усети болката, попита певицата, а водещият Антон Хекимян каза, че вчера, когато са се чули по телефона, тя е плачела.

Деси Добрева е съученичка на Мартин Чикалов, уточни той.

„С Мартин израснахме заедно. Бяхме съученици, колеги и много добри приятели. Предстои ни да отбележим 20-годишнината от завършване на училище, но тази година ще сме с един приятел по-малко. Съдебната ни система оценява много ниско човешкия живот“, каза още тя.

Депутатът от ГЕРБ Нели Петрова пък коментира, че този случай й напомня на трагичния инцидент от преди години, в който загива дъщеря й.

Според нея проблемът се крие във възпитанието вкъщи, тъй като именно родителите са хората, които изграждат децата като личности. По думите й децата са оставени да правят каквото искат и да се възпитават сами.

Иво Йорданов, който е приятел на загиналия преди дни балетист във Варна, каза пред камерата, че да караш без книжка е предумишлено убийство.

Силвия Христова, също близка на Мартин, сподели, че е изненадана от отзвука, който случката има и добави, че се радва, че случилото не е било премълчано. Със сигурност е карал с над допустимата скорост, разказа свидетелка на инцидента, карала зад извършителя. „Как родител ще пусне детето си да кара и да няма книжка”, попита тя.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ