Валентин Радев вдигна завесата за избягалия брат на депутат! БСП напуснаха парламента…

Илия Стоилов няма забрана за напускане на страната. Това каза министърът на вътрешните работи в оставка Валентин Радев от трибуната на Народното събрание. Той бе извикан извънредно в парламента след информация, че издирвания брат на депутата от БСП Георги Стоилов е напуснал страната с голяма сума пари. 

„На 10.11.2016 г. в ГДБОП е постъпил сигнал, че лицето Илия Стоилов е ръководител на организирана престъпна група за изнудване, рекет, побой. Установени са лица, които сплашват, изнудват и рекетират лица по поръчка на Стоилов. Спрямо членовете на групата и лидера ѝ са предприети съответните мерки. Образувано е досъдебно производство по повод организирана престъпна група на територията на Русе. В хода на работа са установени лица, потърпевши от групата, които са разпитани като свидетели“, обясни Радев.

По думите му при извършените процесуално-следствени действия са претърсени 15 адреса и са направени 6 обиска на лица. „Има 8 задържани лица. На 29 август 2018 г. е Илия Стоилов е с отменена мярка „задържане под стража“ в подписка и е освободен. На 6 септември Стоилов е напуснал територията на България, не е обявен за издирване и няма налагане за ограничения за напускане на страната“, обясни Радев.

Депутатите от БСП реагираха остро на обясненията на Радев и напуснаха вкупом пленарна зала. „Няма какво да слушаме министър в оставка, той си я носи в джоба. Да слушаме някакви съждения по слухове – няма смисъл“, посочи секретарят на ПГ на „БСП за България“ Филип Попов.

По предложение на ГЕРБ прекъсването на работата на парламента за почивка беше отложено до приключване на изслушването на министъра в оставка Валентин Радев и главният прокурор Сотир Цацаров.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ