Извънредно! Валери Симеонов с горещо разкритие за оттеглянето на Александър Манолев!

Валери Симеонов1

Вицепремиерът Валери Симеонов направи разкритие за оттеглянето на номинирания за транспортен министър Александър Манолев.

По-рано днес стана ясно, че той се оттегля заради атаки в медия на обвиняемия олигарх Иво Прокопиев. Покрай тази вест стана известно и това, че премиерът Борисов е наредил на Манолев да се оттегли, за да няма и сянка на съмнение върху кабинета.

Самият кандидат даде брифинг, на който обясни, че се оттегля именно заради атаките, за които знаел какво целят и че най-вероятно става въпрос за политиките, които ще се прилагат в транспорта. Той подчерта, че и до момента е заемал ръководни постове, но не е имало никакви атаки срещу него.

Самият Манолев разкри, че е имал мъжкарска среща с премиера Бойко Борисов и вицето Валери Симеонов.

Искам да благодаря на министър-председателя, че много бързо промени поведението си и ме покани да присъствам на разговора с Манолев. Аз присъствах на разговора. Не мога да кажа, че Манолев беше подтикнат от Борисов. Обсъдихме спокойно ситуацията, защото това е удар върху биографията на Манолев. Аз съм работил с него и имам представа за качествата му, разговорът не беше приятен за него, посочи вицепремиерът.

За мен най-важна е държавността, бе категоричен Симеонов. Не бих желал да ставам съпричастен в противопоставянето между две институции, изразил съм позиция за президента, но от друга страна той е президент, избран е от българския народ и трябва да се търсят пътища за диалог, коментира той днешното отлагане на гласуването на оставките на тримата министри заради забавяне от страна на президента да подпише указа.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ