Горещо! „Атака“ и „Воля“ зоват премиера да се обяви твърдо в подкрепа на…

волен сидеров 2

Парламентарните групи на Воля“ и „Атака“ призоваха премиера да се обяви твърдо в подкрепа на премиера на Унгария Виктор Орбан. Това обяви от парламентарната трибуна лидерът на „Атака“ Волен Сидеров. Той посочи, че двете групи имат общо решение да изпратят от името на Народното събрание до министър-председателя Бойко Борисов призив да се обяви срещу санкциите срещу Унгария.

Според Сидеров този въпрос е останал на заден план за депутатите, тъй като те са вгледани в някои кухненски проблеми. „Пропускаме сериозни раздвижвания в европейското пространство“, добави той и напомни: „Унгария е пример за държавите от Източна Европа, Орбан направи неща, които показват как може да се защитават гражданите, християнските ценности“.

„Виктор Орбан показа как трябва да се работи, но веднага му беше показана пръчката на наказанието“, каза той.

Сидеров не пропусна да благодари на евродепутатите от ГЕРБ, които не подкрепиха накзателната процедура срещу Унгария. Според него Унгария трябва да бъде поощрена, а не наказана.

Преди дни унгарският премиер Виктор Орбан каза пред Европейския парламент, че няма да отстъпи пред „изнудването“ на ЕС за приемането на мигранти.

ЕП обаче задейства процедура за нарушаване на ценностите на ЕС, което може да доведе до лишаване на Унгария от право на глас.

В сряда Орбан определи вота в ЕП като акт на отмъщение заради отказа му да приеме бежанци. „Унгария няма да се поддаде на изнудване. Унгария ще продължи да защитава границите си, да спира нелегалната имиграция и да защитава правата си и от вас, ако е необходимо“, каза премиерът на фона на аплодисменти от евроскептични депутати в пленарната зала.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ