Извънредно! Призовават Борисов да размисли за Манолев и да го назначи за министър на транспорта

Бойкооо

Настояваме министър-председателят да размисли и да не приема отвода на Александър Манолев като министър на транспорта.

Това заяви Диана Русинова от Института за пътна безопасност по време на пресконференция на 14 неправителствени организации организиращи протест пред МС тази вечер с искане за незабавни мерки за повишаване на безопасността на пътя. По думите ѝ те са имали неформална среща още в началото на тази седмица с номинирания за нов министър и в негово лице са видели експертиза и желание за промяна.

Тя подчерта, че не разбира опитите за очерняне на един „млад и мислещ човек“ и заяви, че е възмутителен начинът, по който бе принуден да се оттегли.

Всички участници в пресконференцията се обединиха около мнението, че са необходими незабавни мерки за повишаване на безопасността на пътя. Те подкрепиха и създаването на единна агенция за пътна безопасност и призоваха неправителствения сектор да участва много по-активно в процеса по формиране на политики в областта.

Днес се организира и велопоход, който ще започне от 17:30 ч. от Министерския съвет и ще приключи пред МВР. Протестиращите настояват за справедливи наказания за всички, които нарушават правилата на пътя, за ревизия на безопасността по пътищата и на велосипедната инфраструктура. Те искат и среща с правителството.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ