Президентът Румен Радев: Не мога да подпиша указ за освобождаването на Марино, при положение…

7086e514aee0f22283d8ea426016e995_L

Държавният глава Румен Радев коментира дали ще подпише указа за освобождаването на главния секретар на МВР Младен Маринов, съобщи БНТ.

Това той направи по време на първия Националния събор на запасното войнство, който се провежда край Казанлък.

Както е известно, гласуването на оставките на Николай Нанков, Ивайло Московски и Валентин Радев и избора на новите министри от пленарната зала бяха предвидени за  четвъртък. Малко преди откриването на заседанието обаче стана ясно, че президентът не е подписал указа за освобождаване на главния секретар на МВР Младен Маринов, който бе предложен за нов вътрешен министър. Така планираните рокади в кабинета се оказаха невъзможни.

„Някак си се превърна в норма погазването на закона, а когато някой го спазва, вие ме питате защо – коментира Радев. – Аз мисля, че това вече е диагноза за нашата демокрация. И аз няма как да подпиша указ при положение, че няма съгласуване, което закона изисква за всеки проект на акт, който съдържа предложение за указ“.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ