За трети път продават фабрика в Пловдив, след като фалира за три месеца

1999946

Над 1,2 милиона лева без ДДС търси частен съдебен изпълнител за продажбата на завод за производство на нитрилни ръкавици. Припомняме, че фабриката в Пловдив фалира три месеца след откриването си. Мащабната инвестиция бе на стойност над 13 млн. лв., като на площа от 6000 кв. м. трябваше да работят 100 човека.

Като причини за фалита бяха посочени влошеният бизнесклимат в страната, високата инфлация, високите цени на ток и енергия, както и забавяне на доставките на производствената линия от Азия в периода на въведените мерки и карантина покрай COVID-19.

Продажбата е с цел погасяване на дълговете към Обединена българска банка, ДЗЗД “Фондът за устойчиви градове“ и “Фонд за устойчиво градско развитие“ ЕАД.

Производствената линия и цялото оборудване се продава заедно. Новият собственик, ако има такъв трябва да стане ясен на 13 февруари. Задатъкът е 10% от първоначално обявената цена.За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ