Горещо! Управляващата коалиция с неочаквана покана към Румен Радев заради…

Цветан Цветанов

Коалиционният съвет покани президента Румен Радев на среща пред медиите. Поканата отправи от името на всички Волен Сидеров след края на заседанието в Министерския съвет.

„Ние предлагаме да направим среща с Радев, в която да се изяснят всички обстоятелства свързани с освобождаването на главния секретар на МВР Младен Маринов, ескалацията на напрежение няма да е добре. Правим това предложение неофициално, чрез вас“, обърна се към медиите Сидеров. И допълни, че е възможно да изпратят и писмено поканата.

„Когато, както каже, ние сме готови за среща, включително с присъствие на авторитетни юристи, които да разтълкуват всеки детайл от процедурата“, добави Сидеров. Лидерът на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов също коментира казуса.

„В никакъв случай не желаем да има неразбиране. Надяваме се, че разумът ще надделее“, каза той. Вторият ГЕРБ изрази надежда, че в четвъртък ще стане възможно като първа точка в дневния ред да влязат рокадите в кабинета и гласуването на нови и стари министри. „Молбата ни е към групата на БСП да се обърнат към своя президент – да го помолят да подпише указа за освобождаването на Младен Маринов“, каза Цветанов.

Сред другите решения на коалиционния съвет бяха утвърждаването на увеличението на заплатите на държавната администрация с 10% и решението всички училища да получат шкафчета за учениците, което пък ще бъде поето изцяло от държавния бюджет. Управляващите се разбрали също така всеки месец министрите да се отчитат за свършеното и несвършеното, защото обществото загубвало нишката с постигнатото.

Това е един вид отчет пред народа, обясни Сидеров. Министрите един по един ще докладват какво вършат и какво не са успели да изпълнят, какво изисква от тях коалицията според програмата си за управление.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ