Първи учебен ден в Пловдив! Училищния праг прекрачиха близо…(ГАЛЕРИЯ/СНИМКИ)

Първи учебен ден 13

Близо 3200 първокласници ще прекрачат училищния праг днес в Пловдив.  Всички 52 общински училища в града ще отворят врати за 33 000 ученици от първи до 12 клас, а децата в подготвителните групи са 700.

По последни данни в общинските училища с начален етап на обучение  – общо 46 начални, основни и средни, са записани 3171 първокласници. През предстоящата учебна година около 12 000 ученици ще са на целодневна организация на обучение. Броят на учителите пък в общинските училища е 2800. В СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ в града стартира първата паралелка от първокласници, в която обучението ще се осъществява по метода на Мария Монтесори.

По време на тържествата за първия учебен ден обезпечаването на сигурността в училищата и зоните около тях ще се осъществява от униформени и цивилни полицаи от съответните районни управления на града. Служителите на реда ще следят за лица със съмнително поведение в и около учебните заведения. Обсъдени са и възможностите за прилагане на допълнителни мерки за физическа защита, начините на охрана, пропускателния режим, недопускането на престъпни посегателства.

Извършени са над 500 проверки на пешеходни пътеки в близост до учебни заведения, направени са огледи на пътните знаци и маркировка, уличното осветление и предпазните огради на детските градини и училищата.

Първи учебен ден в Пловдив! (ГАЛЕРИЯ)


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ