Надрусан до козирката! Кокайн и трева откриха в кръвта на шофьора убил балетиста във Варна

бмв5

Кокаин и канабис са открити в кръвните проби на 25-годишния Петър Здравков, който на 10-и септември помете балетиста Мартин Чикалов във Варна. След жестокия сблъсък Мартин почина в болницата, а Петър заряза колата си, след като беше засечен от очевидци, и избяга. Предаде се 20 часа по-късно в полицията. Тъй като беше минало много време, кръвните му проби нямаше да установят дали е бил пиян по време на инцидента. Оказа се, че освен, че никога не е имал шофьорска книжка, че е убил човек на пътя и е избягал без даже да намали скоростта си, той е бил и дрогиран зад волана.

Съдебно-химическата експертиза, назначена от Окръжната прокуратура във Варна по досъдебното производство, установи наличие на „метаболит на тетрахидроканабинол и на бензоилекгонин в кръвните проби на обвиняемия. Тези вещества се наблюдават само след употреба на канабис /марихуана/ и кокаин. И канабисът, и кокаинът са в списък 2 на веществата с висока степен на риск и са поставени под специален забранителен режим“, пише в заключението на експертите.

Представеното от защитата на обвиняемия в съдебната зала удостоверение за промени в постоянния адрес показва, че същото е подадено на дата 11 септември в 14,05 часа. На същата дата и почти по същото време – 20 часа след тежкия пътен инцидент Петър, придружен от адвоката си, се предаде в поделение на МВР, след като бе обявен на общодържавно издирване, след като не бе открит на нито един от известните му адреси.

С определение на Варненския окръжен съд в момента обвиняемият е в ареста с мярка за неотклонение „задържане под стража“. Ако бъде обжалвана, съдебното заседание в Апелативния съд ще бъде 18 септември. При евентуално обжалване Окръжната прокуратура във Варна ще представи доказателства за описаните по-горе факти на Апелативната прокуратура, за да могат да бъдат взети предвид от Апелативния съд.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ