От София ли тръгна кризата!? Срив на пазара на жилища, незапомнен от години

блок

Сделките с имоти в София намаляват с 4,3% през второто тримесечие на годината спрямо същия период на миналата, сочат данните на Агенцията по вписванията. От април до юни сделките с имоти в столицата са 7119, при 7441 година по-рано. Такова намаление на сделките се случва за първи път от 2012 г. насам и ясно показва, че има известно охлаждане на пазара.

За полугодието сключените сделки с имоти в София са общо 12 750, като отбелязват ръст от 2,3% спрямо първите шест месеца на 2017 г. Това увеличение обаче ще дължи на големия брой сделки през първото тримесечие, когато те достигнаха най-високото си ниво за този период от годината след кризата през 2008 г., пише „Труд“.

Сключените ипотеки в София през първото полугодие са общо 8785, като отбелязват ръст от 9% спрямо същия период на миналата година. Само за второто тримесечие ипотеките са 4968, което е увеличение с 3,9% на годишна база.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ