Ветко Арабаджиев източил ДДС и от кон! Ето коя жена е зарадвал с над милион (Снимка)

Ветко Арабаджиежв 5

Черен кон с име на холивудската звезда Ал Пачино и на стойност повече от милион лева изцвили в аферата „Ветко Арабаджиев“. Той е на неговата щерка, която е и състезателка по конен спорт.

С ареста на още трима участници като мулета в престъпната група за данъчни измами на Ветко Арабаджиев се похвалиха от прокуратурата в петък. В лаконичното съобщение за случая имената им не бяха съобщени. Стана ясно единствено, че те са на много ниско ниво в организацията. Тяхната задача според разследващите е да теглят от сметките на фирми източено ДДС и пренасят чувалите с пари от една точка до друга.

По неофициална информация двама от задържаните са свързани с кухите фирми, за които според обвиненията срещу Ветко Арабаджиев са източили над 9 млн. лева данъци.

Една от тях „Екофрут 1“, което нямала никаква дейност, но Захарният комбинат в Пловдив декларирал доставки от нея, обясни наблюдаващият прокурор по аферата „Арабаджиев“ Кирил Пейчинов.
Самото дружество от близо две години фигурира в списъка с големите длъжници на НАП с несъбрани вземания в размер на 8 358 237 лв.

Историята около създаването и дейноста на „Екофрут 1“ е повече от любопитна. Първоначално фирмата е собственост на един от служителите в хотелската империя на Ветко Арабаджиев. Впоследствие като съдружник влиза приватизираният в миналото от Арабаджиев „Захарен комбинат Пловдив“. При смяната на собствеността е увеличен чувствително капиталът. Вместо пари в брой заводът апортира в капитала шест хиляди тона захар, оценени на почти 6 млн. лева. Отделно от това в капитала на фирмата е вписан и кон с името „Ал Пачино 48“. За да стане това, е назначена специална експертиза, която оценява черното на цвят животно на стойност 1 116 000 лв.

След като конят влиза в капитала на фирмата, „Екофрут 1“ отново сменя собственоста си. Вместо захарния завод и служителя на Ветко Арабаджиев собственик на задлъжнялата с милиони към държавата фирма става регистрираната на Сейшелите офшорка „Франджипан Ентерпрайзис“.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ