Изненада в ефир! Андрей Райчев смени цвета! Ето как коментира рокадите във властта…

Андрей Райчев

Социологът Андрей Райчев изненада с нов външен вид. Той се появи в студиото на БНТ с боядисана коса, но смяната на цвета не се отрази на коментара му, който беше в познатия стил – умерен, без да залита в една от двете политически посоки.

Той анализира министерските оставки така: „Какво се случи – случи се, че на пациента му дадоха ново лекарство, което да го ободри и сега в момента се борят с последиците от това лекарство, още не са тръгнали да лекуват.“

Във връзка с обявеното вдигане на бюджетните заплати социологът посочи, че явно предстои голямо повишение на цените – газ, ток, хляб, затова е и това повишение на заплатите. „Това е фронтът, на който се решава въпросът, и всички играят опипом“, подчерта Райчев.

„Борисов има необратима структура на електората, има си около милион, милион и двеста хиляди души, които са негови фенове и които не реагират на лошите съобщения, но има много нараснал брой противници – 60 на сто от българите, които казват да си отива. Въпросът е ще издържат ли неговите привърженици. Ако се не издържат, той си отива и тогава ще имаме принципно нова политическа ситуация“, коментира още Андрей Райчев. Той посочи, че това не става с пропаганда, а може да се случи само през цените. Затова е и това изпреварващо 10% увеличение.

Димитър Ганев пък отбеляза, че властта целеше с тези министерски рокади да отпуши някакво обществено напрежение и да даде нов тласък, но това до голяма степен беше парирано. Голямото предизвикателство пред властта е да разкаже, че тези назначения дават нова посока. Според политолога след европейското председателство имаме изчерпана външнополитическа линия, изчерпан сюжет. Сега пред министър-председателя и новите назначения стои предизвикателството да намерят нов такъв.За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ