Бойко знае ли, че хората му върнаха на работа разследвана за смъртта на много новородени!?

златица петрова

Шефката на „Медицински одит” Златица Петрова се върна на работа, въпреки, че бе отстранена преди около три месеца заради прокурорско разследване за дейността на ведомството. След серия от сигнали на Фрог за прикрити случаи на лекарски грешки, държавното обвинение установи данни за множество злоупотреби.

„Черешката на тортата“ бяха осветените случаи на прекратени като маловажни преписки,  касаещи десетки смъртни случаи, в това число и на новородени деца!

Тогава министърът на здравеопазването Кирил Ананиев публично оповести, че отстранява шефката на „Медицински одит” Златица Петрова до приключване на разследването на прокуратурата.  В този период в национален ефир бяха излъчени  аудиозаписи, от които става ясно как началници от „Медицински одит” оказват натиск върху контрольори, с цел да манипулират съдържанието на проверките си. Бяха приканени всички граждани, които не са удовлетворени от развитието на подадените от тях жалби в одита, да сезират прокуратурата.

Припомняме ви, че Върховна административна прокуратура даде задължителни предписания към Министъра на здравеопазването да промени начина на контрол в агенцията, така, че да не се допуска намесата на шефовете в работата на контрольорите. Министърът промени наредбата за контролната дейност на агенцията и се разпореди в срок до  05.09.2018 г. агенцията да приведе вътрешните си правила в унисон с новата наредба за контрол.

Днес Златица Петрова отново е директор на агенцията, въпреки че спецпрокуратурата е залята от сигнали за пропуски и нередности в „Медицински одит”. Петрова вече ходи на работа и подписва документи. Планува платен отпуск за следващата седмица, а нови правила за контрол не са утвърдени. Така излиза, че никакви медии,  държавни органи, държавно обвинение и политическо ръководство не може да „помръдне“  нито  директора на агенцията, нито нейните методи на работа.

 



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ