Шофьорите са в шаш!? Още един застрахователен брокер, този на Трактора, спря дейност

алексей петров

Заличиха „Лев Инс брокер“ от регистъра на застрахователните брокери, воден от Комисията за финансов надзор(КФН). То е отделна компания от застрахователната компания „Лев Инс“. Това става ясно от решенията взети от регулатора в понеделник.

В решението за заличаване се посочва, че застрахователният брокер не е изпълнил изискването за внасяне на годишни справки и отчети в срок до 31 януари.

Актът за установяване на административното нарушение е върнат в Комисията за финансов надзор, като се посочва, че лицата, представляващи дружеството не са открити на адреса.

В регулаторът не е постъпила валидно сключена задължителна застраховка „Професионална отговорност“ на брокера, като последната активна полица е била до 08.09.2018 г. от ЗК „Лев Инс“, смятана за собственост на Алексей Петров (На снимката).

„Лев Инс брокер“ не е изпълнил и задължението си внасяне на годишна такса 5000 лв.

Съгласно разпоредбите застрахователния брокер вече не отговаря на изискванията за извършване на дейност. Застрахователят е бил длъжен да поддържа полицата „Професионална отговорност“. Липсата на представители на дружеството пък възпрепятства застрахователния надзор, се посочва в от КФН за заличаването от регистъра.

СНИМКА: БУЛФОТО



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ