Корнелия Нинова подхвана цената на хляба: Ако ДДС му бъде 5% няма да има…

37991251_2169903039955305_8771214660369121280_n
Диференцирано ДДС за хляба заради повишаващата се цена предлагат от БСП.

Ако ДДС за хляба бъде 5% няма да има сив сектор или поне ще се изсветли голяма част от бизнеса. Това заяви на пресконференция лидерът на БСП Корнелия Нинова, като обяви предложението на БСП за поправка в данъчните закони. Тя допълни, че диференцираното ДДС върху стоки от първа необходимост е изключително важен разговор и е важно да се помогне на млади семейства и бедни хора, за да се преодолее социалното неравенство.

Разбира се, това трябва да бъде придружено с много строг контрол, допълни лидерката на левицата.

Само у нас и в Дания няма диференцирано ДДС на храните, в други страни се движи между 5 и 9% за хляба специално, посочи тя. На въпрос има ли съгласувана атака между БСП и президента срещу правителството чрез жалба и даване на КС на закона за АПК, тя подчерта, че на БСП не им е хрумнало днес да сезират КС. Не мисля, че между нас има разминаване, не сме чели мотивите на президента, но той, като институция, има право на конституционна жалба. Той си има правото и ние си имаме правото, подчерта тя.

Що се отнася до призива на г-н Цветанов и указа за Младен Маринов бихме се обърнали към президентството и МС: 10 дни спорят по коя процедура да сменят един неподходящ министър с друг неподходящ министър. Нашата позиция е, че който и министър да бъде сменен, това няма да промени политиката на кабинета. Това е агония, печелене на време за оцеляване на правителството на Борисов 3. Те си отиват. Нашият въпрос е какво след това? Какво с 2 лева хляб, със скок на топло, вода, парно, с това какво правим. С безумния здравен нов данък под формата на застраховка от 12 лв. Нас ни вълнува какво следва след тях, коментира още Нинова.

Ще гласуваме против предложенията за промените в кабинета, продължаваме с важните въпроси на хората извън жълтите павета, отсече тя.

Не даваме оценки, каквито и министри да предложат, няма нищо да се промени, допълни тя.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ