Нова спецакция, дрънчат белезници! Арестуваха шеф на дирекция в София, бил бос на банда!

Арест
В момента се извършва специализирана акция на прокуратурата в служебни помещения в Регионалната дирекция по горите – София и Държавното горско стопанство – Своге.

Претърсват се и жилища в София и Своге, както и в база в село Батулия, предаде агенция „Фокус”.

Претърсванията са относно разследване на организирана престъпна група за незаконен дърводобив и търговия с дървен материал от 2014 г., която действа и до този момент.

Разследващите имат доказателства за извършени от ОПГ-то кражби на части от специализирана горска техника, умишлен палеж на автомобил и държане на огнестрелни оръжия без разрешение.

Задържани са ръководителят на групата – директор на Регионална дирекция по горите – София, както и четирима членове на бандата, сред които директорът на Държавно горско стопанство – Своге, двама горски стражари от ДГС – Своге и още едно лице.

Открити са също незаконно държани пет пушки и голямо количество боеприпаси. Претърсванията  и разпитите продължават и в момента.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ