Нова схема на телефонните измамници, много внимавайте, ако ви се обади техник и ви поиска..

телефон

Ново предупреждение за телефонна измама се върти в социалните мрежи. Според сигнала в схемата този път апашите се представят за техници от оператора и карат потребителите да въведат код, който дава достъп до вашата сим карта и съответно да натрупа по-късно голяма сметка. За целта се използвало специално устройство.

„Ако получите телефонно обаждане от хора, които твърдят, че са инженери по поддръжката на мобилната мрежа, или че проверяват телефонната линия и ви молят да въведете #90 или #09, или някакъв код, затворете веднага без да набирате никакви номера.

Има компании или хора – измамници, ползващи устройство, което позволява, ако наберете #90 или #09, или друг код, са получат достъп до вашата СИМ КАРТА и да правят разговори от нея, като на вас се трупат разходи.

Моля, разпространете тази информация до всички колеги, роднини и познати“, гласи призивът.

За момента няма официално потвърждение, че тази схема наистина е използвана от измамници, или просто е трик за събиране на лайкове и коментари в социалните мрежи.

„БЛИЦ“



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ