Безумие! Намаляват присъдата на убиец от бандата „Килърите“, защото направил в затвора кръжок по…

янко попов килърите
Един от членовете на групата за мокри поръчки „Килърите” стана организатор на арт-клуб в затворническо общежитие „Кремиковци”. Така Янко Попов-Туцо, осъден на 10 години затвор, намалява престоя си зад решетките, тъй като курсът по изобразително изкуство му се зачита за трудова дейност. Това твърди Фрог нюз, позовавайки се на източници в пандиза.

Куриозното е, че предложението да се създаде такъв клуб съвпада с появата на Туцо в затворническото общежитие. Това навежда на мисълта, че „работата” може да е създадена специално за него. Историята мълчи как точно той  е предложен да оглави клуба. Знае се само, че затворниците се захващат с четката и боичките всеки ден от 9 до 11 часа и следобед от 13 до 16 часа.През април т. г. при изненадващо проверка в килията на Туцо, е отрит мобилен телефон с карта. Устройството стояло скрито в бельото му. Малко след това той доброволно предал и зарядното. Странно защо в докладите било отразено, че Янко Попов по своя воля дал телефона, заради което му е наложено възможно най-лекото наказание- „писмено предупрежние”. След проверка, стартирала по инициатива на прокуратурата, става ясно, че нещата не стоят точно така, както били описани по документи и че на Туцо трябва да бъде наложено по-тежко наказание, каквато е практиката. Отговорност не била потърсена на служителите, защото били в летен отпуск.

Припомняме ви, че преди близо месец Янко Попов опита да излезе предсрочно от затвора. Формалният повод е, че той е изтърпял половината от наказанието. Според съда, обаче няма данни той да се е поправил, въпреки добрите оценки за него на двама служители на затворническата администрация.  Интересното е, че те не упоменали в докладите си за случая с телефона и последвалото, макари и малко, наказание.

Припомняме ви, че трима от аверите на Туцо ще стоят в затвора до края на живота си за две убийства. Това са лидерът на бандата Петър Стоянов-Сумиста, Васил Костов-Кеца и Георги Вълев.

Снимка: Булфото


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ