От последните секунди! Съдът реши съдбата на Миню Стайков

миню стайков

След продължило 12 часа заседание, Спецапелативният съд реши да остави за постоянно в ареста бизнесмена Миню Стайков и арестуваните заедно с него Белун Хазърбасанов и синът на кмета на Карнобат – Иван Димитров. Те са обвинени в извършване на данъчни престъпления и пране на пари.

Според съдебния състав може да се предположи, че престъпната група е съществувала с цел престъпленията, за които прокуратурата е повдигнала обвинения, съобщава Нова телевизия.

Съдът оцени показанията на полицейските служители, които два месеца са наблюдавали фабриката за цигари и установили камионите и ремаркетата, които извозвали тютюневите изделия, както и пилотната им кола. Става въпрос за много сериозна дейност и тежестта на обвинението е напълно достатъчна за задържане под стража, посочиха магистратите. Също така, според съдебния състав, не трябва да се подценява и възможността обвиняемите да повлияят на свидетелите по делото.

Във вторник стана ясно, че Специализираната прокуратура подозира Стайков и за злоупотреба с евросредства. Установено е, че деветима младежи – деца на служители на обвиняемия, са регистрирали еднолични дружества и са получили 7 милиона лева средства по програмата „Млад фермер”. За това вече е информирана и Службата за разследване на измами с евросредства (ОЛАФ).За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ