Острието на ГЕРБ Десислава Атанасова с коментар за Румен Радев и напъните на БСП!

Десислава Атанасова

„Цяла седмица следя коментарите за неиздаване на указа от страна на президента. Не мога да допусна, че правния отдел на държавния глава не си е свършил работата, все пак правен съветник му е г-жа Друмева, бивши конституционен съдия.“ Това заяви пред Би Ти Ви депутатът от ГЕРБ Десислава Атанасова.

По думите й в случая с главния секретар Младен Маринов не става дума за Закона за МВР, а се следва Конституцията, а в такъв случай състава на министритие се избира от Министерски съвет и се гласува от Народното събрание. Атанасова обаче уточни, че тази седмица, ако има указ ще се гласуват три оставки и съответни три министерски назначения.

„Липсата на това решение е натоварено с политическа тежест отколкото с правна такава, струва ми се че това е лично решение на президента“, заяви Атанасова.

Преди нея в студиото бе Драгомир Стойнев, според когото управляващите не забелязвали повишението на цените, защото се занимавали с вътрешно политически боричкания. Атанасова обаче го сряза, като заяви Стойнев и останалите да не коментират партия ГЕРБ, а да погледнат първо в своята партия и бе категорична, че криза в коалицията няма.

По повод популистките напъни на БСП да има 5 процента ДДС на хляба, Атанасова коментира, че програмата не позволява промяна на каквито и да е данъчни ставки и припомни, че когато беше здравен министър, самата тя е искала намаляване на ДДС за лекарствата.“Редно е когато говорим за повишение на цените да казваме, че с новия проекто бюджет ще има увеличение и на заплатите, увеличение в социалната сфера, икономиката е стабилна“, заяви Атанасова.

Запитан за казуса с АЕЦ „Белене“ и решението, че държавата отново ще трябва да плаща милиони левове, Драгомир Стойнев така и не успя да отговори, кой е виновен за създалата се ситуация и увърташе на въпроса кой е подписал договора и кой го е прекратил.

Десислава Атанасова обаче припомни, че договора е подписан по времето на правителството на Сергей Станишев, а е прекратен по времето на Пламен Орешарски, когато енергиен министър беше именно Стойнев. „Той някак услужливо отклони въпроса. Надявам се медиите да се разровят и да питат, кой е виновен“, заяви Атанасова.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ