Борисов: Ударили сме над 15 незаконни фабрики за стотици милиони евро! Така работим и за алкохола и горивата

бойко борисов

Разкриват нивата на незаконната търговия с цигари и проучването на пазарните опаковки пред премиера Бойко Борисов и главния прокурор Сотир Цацаров. На срещата са също и министърът на финансите Владислав Горанов, шефът на МВР в оставка Валентин Радев и на ГДБОП Ивайло Спиридонов, както и депутати и експерти. На срещата присъства и главният прокурор на Бавария Райханд Рьотле, който е на посещение в България по покана на Сотир Цацаров.

Припомняме, че арестите от последните дни на алкохолния бос Миню Стайков и акциите в заведенията на Евлоги Станоев – Бирмата, започна именно от разбиването на незаконни фабрики за производство на цигари.

„Направихме успешна реализация в чужбина с Европол и служби от чужбина. В Испания реализирахме няколко акции за огромни фабрики за милиони евро. От 2016 г. сме разкрили 16 фабрики в чужбина по международния обмен и сътрудничеството със службите“, съобщи премиерът Борисов.

„А за новите разкрития от година и половина работим. Виждаме, че излизат такива цигари на пазара, но се работи много конспиративно. Докарват работници от чужбина и не ги вкарват там, като не излизат и чак след като произведат количеството, ги връщат. Така се къса връзката между производителите и продавачите“, разясни схемата Борисов. Премиерът похвали работата на прокуратурата и успешното събиране на доказателства.

„Следващите месеци ще видите и много такива акции и показваме, че работим на световно ниво и това го казват и чуждите служби след успешните реализации в партньорство с нас. Волята за борба с контрабандата е факт и е видно, че парите от контрабандата вече са в бюджета – милиарди. А това е удар и срещу корупцията, защото тези пари вече са на светло, а не могат да се ползват в сивата икономика за корупция на митничари, полицаи и политици“, коментира още Борисов.

Източник: ПИК


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ