Бомба! „Метро“ се изтегля от България! Банка-гигант разпродава имотите…

метро

Немската група „Метро“  – един от най-големите играчи в европейската търговия е наела банката-гигант „Голдман Сакс“ да намери купувач на бизнеса и недвижимите имоти на компанията в България и Румъния. Това твърди румънското издание „Зираул Финансиар“, позовавайки се на свои пазарни експерти.

Немските представители на „Метро“ все още не са коментирали информацията, съобщава „Флагман“.

Компанията притежава 42 магазина в двете европейски страни. В Румъния имат обща застроена площ, изчислена на 200 хил. кв.м. плюс околните земи. В България ситуацията е подобна.

Стойността на недвижимото имущество възлиза на цена около 840 млн. евро, като средната цена на всеки магазин на веригата се оценява на 15-20 млн. евро.

Румънският вестник припомня, че още преди  около година германците имали идеята да преструктурират този свой външен бизнес – по-точно да разделят недвижимите си имоти, за да го продадат. Този ход ще отбележи промяна в работата на веригата Metro Cash&Carry, която отвори местния пазар на модерната търговия в Румъния през 1996 г. В България те идват през 1999 г., като първият им обект е в София.

Германците залагат от самото начало и през годините на придобиване на земя за осъществяване на бизнеса си – по същия модел на другите немски търговски играчи Кауфланд, Лидъл и Пени маркет.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ