Разкриха кой стои зад обира в Роженския манастир (Снимки)

полиция

Братята Бейнур и Неджет Исим от петричкото село Яворница са уличени в подбудителство за извършване на престъпление, а именно нападение в Роженския манастир. Според хората в селото, за да си осигурят алиби снощи, те направили скандал в селското барче, налетели на бой на сервитьорка, за да привлекат внимание.

Малко по-късно изчезнали с джип, който в момента се издирва, пише Struma.com. Като ударна бригада са използвали три момчета ученици, разказват хората.

Преди обед Бейнур бе арестуван, а незнайно как братът му се озовал в София и в момента пътува от столицата към селото. Някои твърдят, че Нейджет, с прякор Бореца, не е замесен, според други той е тръгнал за София след нападението. Преди 20 дни се върнали от Кипър, където, пак по данни на хората, били екстадирани от там и имали забрана да се връщат.

Единият от братята карал „Порше“, а другият „Фолксваген Туарег“ и демонстрирали завидно благосъстояние.

В Яворница отдавна се говори, че има много мощни иманяри и се предполага, че организирането на нападението е тяхно дело, а 18-годишните ученици са използвани за черната работа. Според някои в групата имало пети човек от Кърджали. Трите момчета, които влезли при попа са без криминални прояви. Един дебнел отвън и се предполага, че това е Бейнур.

Докато село Яворница гъмжи от полиция, ченгетата влязоха в дирите на известен иманяр в Сандански. В момента се извършват претърсвания в дома на Стефан М., син на известен в миналото следовател от курортния град.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ