Огромен скандал! Гонят звезда от „ВИП Брадър“ заради присъди за сводничество, трафик на жени и незаконно притежание на оръжие

thumb_910x0_Vanko_Kulagin

Съветът за електронни медии (СЕМ) може да изгони рапъра Ванко 1 от шоуто „ВИП Брадър“, пише в. „Телеграф“.

В момента медийният регулатор разглежда сигналите срещу осъдения за сводничество, трафик на жени и незаконно притежание на оръжие, който реабилитира имиджа си в ефира на Нова Телевизия след излизането си от затвора. „След като разгледаме сигналите, ако има нарушения на Закона за радио и телевизия, ще подготвим доклад и ще го обсъдим на следващото заседание. Заради почивните дни още не мога да кажа дали ще бъде в сряда или в четвъртък“, коментира председателят на СЕМ София Владимирова.

Престъпният статут на Иван Главчев да бъде изрично и широко огласен, а националният ефир да се явява неизменно пространство за критично разобличаване на насилниците, не тяхна високоплатена трибуна. За това настояват от клуб „Не Си Сам(а)“ в публикувано в сайта „Мама Нинджа“ отворено писмо до „Нова броудкастинг груп“ и СЕМ.

„През последните няколко дни наблюдаваме как в праймтайм в национален ефир шоково е героизиран като VIP (много важна личност) доказан международен престъпник с противозаконна дейност в България, Франция, Белгия, Испания“, пише в текста.

В него се цитира и изказване на Ванко 1 във визитката му, разпространена преди влизането му в предаването, което се излъчва под мотото „Женско царство“. „Женско царство съществува само по книгите. Искат изкуствено да ни наложат, че половете трябва да се изравнят. Аз не виждам нищо срамно в това жената да стои по-ниско от мъжа. Нека всеки да си знае мястото в крайна сметка. Всеки да си знае ролята в живота“, казва Ванко 1.

„Не искаме и не можем да бъдем лично отговорни за възпитанието на всяко дете и подрастващ, чието съзнание се сблъсква с явлението Иван Главчев, и то без никаква цензура. Но можем да се поставим в ролята на будната гражданска съвест и да заявим категоричното си несъгласие с лансираните в национален ефир престъпни „примери за подражание“ по отношение на това как се става много важна личност“, пишат от „Не Си Сам(а)“.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ