Удариха по най-сладкото на българина! Забраняват домашните суджуци и маринованата сланина

41458847_328358517738718_2809219017460416512_n

От прясното месо, добито за лична консумация, не трябва да се произвеждат луканки, суджуци, наденици, маринована сланина и други продукти.

Това гласят съвети на Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) за ограничаване на заболяването с африканска чума по свинете.

“От нея не могат да бъдат засегнати хора, но в резултат на наложителните рестрикции икономическите последици за отраслите “Свиневъдство” и “Месопреработка” могат да бъдат значителни”, съобщиха от БАБХ. Ако преди да заколят свиня, стопаните забележат симптоми като загуба на апетит, ускорено и затруднено дишане, секреция от носа и очите, некоординирани движения, кървава диария или видими подкожни кръвоизливи, незабавно да уведомят ветеринарен лекар и да спрат с обработката на трупа. Задължението важи и ако по време на клане се установят кръвоизливи по целия труп, насъбрана кървава течност в корема и гръдния кош, почернял и разширен далак, малки червени петна от кръвоизливи по бъбреците.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ