Толкова ли струва човешки живот? Дадоха мижава присъда на Иван, който закла малката Никол, защото му отказала секс

1537433145-kyg

Бургаският окръжен съд, ръководен от Стефан Стойков и Даниел Марков, постанови току-що 8-годишна присъда на Иван Иванов за зверското убийство на 15-годишната Никол Йончева, извършено на 20-ти август м.г. в асансьор на блок 108 в жк „Меден рудник“, предава Флагман бг.

Ще бъде приспаднато времето, в което е бил в ареста от 22 август 2017. Ще трябва да заплати и 150 хил. лв. кръвнина. Не бе приета тезата на защитата, че Иван е действал в момент на невменяемост.

Присъдата е постановена с пълно единодушие на съдебния състав. Престъплението е доказано на 100 %, като Иван много добре е съзнавал, че тя се е мъчила, докато умира. Експертите са категорични, че убиецът е бил вменяем по време на зверското престъпление. Неговата умствена изостаналост не е в тежка форма, а дори е близка до нормалното. Коефициентът му на интелигентност е бил 82, разкри съдия Стойков.

Бургаският магистрат уточни, че при Иван е липсвала „спирачка“. Той възприемал зверското деяние едва ли не като нещо нормално. Причината е, че той бил отхвърлен от 15-годишната Никол, била достатъчна за Иван да „боцне“, както той самият се изразява, момиченцето с 20-сантиметрово острие в сънната артерия.

„Тъжното е, че деца убиват деца. Това се дължи на агресивната среда, в която растат децата ни. Виждате – ставаме свидетели на побои в дискотеки и на какво ли не“, обясни съдия Стойков.

Бургаските магистрати постановиха, че Иван трябва да плати и 150 хил. лв. кръвнина на майката на момичето Мими Ставрева. Както и малко над 7000 лв. разноски по делото.

Самата Мими Ставрева дойде днес в съда, подкрепяна от свои близки. Бургазлийката също обясни, че не се съмнява във вината на убиеца.

„Всичко е доказано. Мотивът е бил, че нещо го е издразнило. Поне така твърди той. Но Никол е срамежливо и възпитано дете, не мога да си обясня какво толкова е направила, че да провокира подобна реакция“, каза Мими Ставрева в кулоарите на съда.

Там бяха и родителите на Иван, които явно все още не могат да повярват какво е направил собственият им син и продължават да защитават тезата за неговата невинност.

Решението на Бургаския окръжен съд може да бъде обжалвана в 15-дневен срок.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ