Корнелия Нинова захапа Бойко: Дръпнаха му ушите и той предаде четата

корнелия нинова

„И какво стана сега? Патриотите се похвалиха, че правителството взело единодушно решение България да подкрепи Унгария и г-н Орбан. Борисов обаче отиде в Залцбург, дръпнаха му ушите и предаде четата“. Това написа във Фейсбук лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Коментарът ѝ е във връзка с изявлението на премиера Борисов от Залцбург.

Ето целият пост на Корнелия Нинова във Фейсбук:

„И какво стана сега?

Сутринта патриотите се похвалиха, че правителството взело единодушно решение България да подкрепи Унгария и г-н Орбан.

Борисов обаче отиде в Залцбург, дръпнаха му ушите и предаде четата. Браво, господин премиер. Последователен сте.

Не за пръв път правите една външна политика вътре за електората, а друга – навън пред началниците.

А коалиционните ви партньори са за украса.

Горките патриоти. С какъв възторг обявиха днес защитата си за Виктор Орбан.

А сега? Мислех, че това правителство не може вече да ме изненада с нищо. Но успя.

То ще е първото, което официално и то пред Европейски партньори е делегитимирало институцията Министерски съвет с думите на премиер: “решението на Правителството няма правна стойност”. То е за „някой ден“.

Вчера лидерът на БСП заяви на среща с граждани във Велико Търново, че Борисов и ГЕРБ са поставили България на колене пред 5 големи търговски вериги.

Според нея правителството дава открит урок за антиикономическа, антиевропейска политика и липса на държавност, след като земеделският министър Румен Порожанов е отишъл при търговските вериги да ги помоли да не покачват цената на хляба.

Нинова подчерта, че в ръцете на управляващите са всички механизми за влияние на шоковото поскъпване на цените на хляба – намаляване на ДДС, сезиране на КЗК. По думите ѝ, комисията трябва да попита веригите защо натискат българските производители да продават продукцията си под себестойност.

„Малкият и средният бизнес е пропищял от извиването на ръце от страна на търговските вериги – да продава под себестойност, да плащат услуги, които не им се предоставят. Докъде докара Борисов България? Вместо да изправят държавата срещу този проблем и да се справят с него, те отиват да се молят на колене“, коментира Корнелия Нинова, цитирана от news.bg.

Председателят на БСП цитира думите на Борисов, че „олигарсите, ако не искат да им взимаме ролсройсите, да спазват законите“, като припомни първия мандат на Борисов, когато са обикаляли с хеликоптери и са снимали палатите на митничари, на олигарси и са обещавали да им ги приберат като незаконно придобити.

„Палатите още са си там и онези хора си живеят в тях. Така и сега – докато с едната ръка прибира ролсройсите, с другата ръка на същите хора им наливат милиони от нашите пари“, посочи още тя.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ