Омразните на София Бонев и Терзиев се наиграха! Дадоха ги на съд, от там наредиха: СДВР веднага да ги разследва

7 Dni Bulgaria12.05.2024
payimage-609797

„София няма генерален план за организацията на територията на Столична община-той е от 2011г. със срок от 5 години. Няма съгласуване и с институциите на МВР”. Това заяви Диана Русинова от сдружение Европейски център за транспортни политики на брифинг в събота.

Диана Русинова обясни, че в Генералния план за организацията на територията на Столична община от 2011 г. в чл. 14 пише, че срокът на действие е 5 години.

„Сега питам София има ли генерален план и те могат ли да се позовават на него? Освен това през 2016г. и 2021г. трябва да има актуализация на плана, сега трябва трета актуализация”, категорична е Русинова.

„Къде е документът с всички съгласувания от МВР, че те са дали съгласието си за този проект”, попита Диана Русинова.

„Отваряме Наредбата за проектиране и планиране там пише, че възложителят съгласува промените със съответните органи на МВР в рамките на месец. Срокът не е минал. СДВР чрез министъра на вътрешните работи да излязат и да кажат дали са дали съгласие за реорганизацията на бул. Витоша и Патриарха, касаещи ул. Фритьоф Нансен”, призова Русинова.

От сдружението са внесли сигнал в СДВР за разследване на всички факти и обстоятелства свързани с това разрешително.

Те са внесли и искане до Административен съд София град. Те от своя страна призовават СДВР да извършват проверка и да предостави информацията до понеделник.

Диана Русинова заяви, и че протоколът от 9 април 2024г. от заседанието на транспортна комисия в Столична община е съмнителен. “Забележките по него са, че имаме съмнения, че той е непълен и със съмнително съдържание. Смятаме, че оригиналният протокол от Столична община не отговаря на този, който е разпространен в публичното пространство, защото на 7 стр. изречението остава недовършено и на 8 стр. следват подписи”, заяви Русинова.

„София не разполага с актуален генерален план за организация на движението. Пътната маркировка се нанася и съгласно проект разработен въз основа на генерален план за организация на движението, а генерален план няма”, подчерта Диана Русинова.

Тя обясни, че трябва да има печат на проектанта, ЦГМ, печат на СДВР, обяснителна записка и протокол.

„Всичко се оставя и има месец за възражения. Без този месец плюс това те нямат право да правят нищо”, добави Русинова.За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ