Пасторът, обвинен в блудство с 14 деца в Сливен: Исус ще дойде като съдия, не вярвайте на лъжи

пастор

13 месеца и шести опит да започне делото срещу британския пастор Даниел Хъл в районния съд в Сливен. През април миналата година прокуратурата даде на съд пастора за блудство с 14 деца от Сливен.

Скандално е, че делото не може да се гледа по същество, поради причина, че на съдебната администрация е отнело 14 дни да се пратят книжата от съда в Сливен до затвора в Бургас, където Хъл изтърпява мярката си за неотклонение за държане под стража.

Още по-скандалното е, че на затворническата дминистрация е отнело 9 дни, за да откриел килията на обвиняемия и да му врич книжата. Хъл получва призовката чак на 8 май и се оказва незаконно призован.

Неговата защита поиска смяна на мярката, защото бил болен. Пред камерата на БНТ обаче пасторът се оказва доста активен

„Покайвам се! Царството приближи, вярвам само в Исус Христос, Исус ще дойде като съдия, покайвай се, не вярвайте на лъжи“, заяви пастор Даниел Хъл, съобщи БНТ.

Хъл и защитата му твърдят, че той е болен от диабет и в затвора не му се осигуява инсулин, за да поддържа болестта.

Преди дни стана ясно, че британският пастор Даниел Хъл, който беше задържан за сексуално посегателство срещу 14 деца от Сливен, пише писма на жертвите си от затвора. От месеци насам 47-годишният мъж търси връзка с малчуганите.

Хъл има криминално досие и в родината си, където е осъден на 15 месеца за педофилия. Издадена му е забрана да напуска страната, която той нарушава, като идва в България.За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ