Главчев смъкна усмивките на ПП-ДБ: Разсеяхме им пушилката! Не може да агитират с пенсиите

димитър главчев

Служебният премиер Димитър Главчев заяви, че „предизборната пушилка“ на „Продължаваме промяната – Демократична България“ относно повишението на пенсиите е била разсеяна. В началото на днешното заседание на Министерски съвет той обяви, че не може пенсиите да са „предизобрен плакат и агитационен материал на полтическите сили“.

Вчера Надзорният съвет на Националния осигурителен институт (НОИ) реши размерът на пенсиите от 1 юли да бъде увеличен с 11%. Въпреки това от „Продължаваме промяната – Демократична България“ (ПП-ДБ) продължиха да упорстват в искането си за свикване на извънредно заседание на Народното събрание, защото нямало да позволят „игрички с пенсионерите“ – т.е. увеличението да е не 11, а 10%. Съпредседателят на ПП Кирил Петков коментира, че няма доверие на служебното правителство и те трябва да бъдат задължение да изпълнят заложеното в бюджета увеличение на пенсиите, предава offnews.bg.

„Вчера всички станахме свидетели как още една предизборна пушилка беше разсеяна. Не може и пенсиите да са предизобрен плакат и агитационен материал на полтическите сили. Взехме решение в съответствие със закона“, каза днес Димитър Главчев.

Той увери, че основна задача на служебното правителсто е да организира прозрачни и честни избори и че до момента „всичко върви по план“. От Министерството на електронното управление са уведомили премиера, че графикът се спазва, удостоверяването на съответствието на машините върви по план, екипите работят и се очаква от 24 до 26 май да бъде приключен процесът.

Служебният премиер коментира и президентските избори в Северна Македония, като каза, че България многократно е заявявала подкрепа за европейската перспектива пред страната, но само при условие, че се спазват всички сключени договори.

„Ако Северна Македония продължава да има желание за членство в ЕС, би трябвало да спазва всички договорнетости. В такъв случай България няма да е пречка на Северна Македония да се присъедини към ЕС“, заяви Димитър Главчев.За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ