Всички в Аксаково са в траур: Ето ги загиналия в мелето Ицо Бозавия и жена му Краси, която се бори за живота си

ицо бозавия, красимира

Установена е самоличността на шофьора, който загина, след като неговият автомобил се удари на изход на Аксаково с автомобила, в който се е возил съпредседателя на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков.

Загиналият се казва Ицо Бозавия и е местен жител на Аксаково. Неговата съпруга Красимира Иванова в момента е хоспитализирана в критично състояние.

Известно е, че семейството има две деца – момче и момиче. Те също живеят в Аксаково.

Минути след трагедията дъщерята на семейството Таня Тодорова смени профилната си снимка с жалейка. Под нея заваляха съболезнования на близки и роднини.

„Съболезнования, Танче нека почива в мир! Искрени съболезнования на цялото семейство, Тане. Моите съболезнования за баща ти! Дано майка ти се пребори и се оправи. Нека да е светъл пътят на Ицо. Съболезнования, Таничка!“, гласят някои от тях. От профила на Красимира в социалните мрежи става ясно, че тя и Ицо обожават своите внуци. Целият ѝ акаунт е пълен с нейни снимки и децата.

За Ицо Бозавия е известно още, че е работил в местна компания за събиране на боклука като професионален шофьор на камион. Той е шофьор с дългогодишен професионален стаж и дори притежава категория „С“.

Неговите познати и съседи са категорични, че той по никакъв начин не е употребявал алкохол. Единственият му порок е било пушенето на цигари.

Христо е оставил след себе си две деца – момче и момиче, които също живеят в Аксаково.

Фаталният инцидент се е разиграл само на около 300 метра от дома му. Той се е случил в района на КПП на Аксаково, на метри от местната автомивка.

Двете коли са се ударили, докато Ицо се е опитвал да излезе на главния път. Самото място има лек вираж и обратен наклон и е малко по-трудно за изнасяне. Местните казват, че ако по главния път лети кола с голяма скорост, на този който се включва, а и на другия автомобил, ще е много трудно да реагира.

По данни на БЛИЦ автомобилът на НСО, превозващ Кирил Петков, е бил с включени сигнални лампи, тоест било е спазено правилото за движение на кола в специален режим, на която трябва да се отстъпва път. В случая обаче, поради обстоятелствата, това не е било възможно.За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ