Горещо! Румен Петков призова виновните: Кой загроби България с 40 млн. евро?

RP_PKF_1608

Държавата в лицето на Националната електрическа компания ще трябва да плати още 32 млн. евро заради прекратяването на проекта за изграждане на АЕЦ „Белене“, както и няколко милиона евро лихви. Причината е поредното загубено арбитражно дело, което беше заведено през юли 2014 г. от архитект-инженера „Уорли Парсънс нюклиър сървисис“, чийто подизпълнител бе „Риск инженеринг“ на Богомил Манчев.

Темата пред БНТ коментира Румен Петков. Той беше директен и заяви, че виновните трябва да бъдат дадени на прокурор. „Знае се кои са. В момента Унгария прави това, а нашата АЕЦ „Белене“ можеше да е готова отдавна. От Станишев насам се правят много грешки в енергетиката“, заяви лидерът на АБВ.

С сумата, която трябва да плати държавата ще набъбне до 37 млн. евро, а Петков прогнозира, че с хонорарите на адвокатите може да достигне и 40 млн.

Всички знаят кой прекрати договора с „Уорли Парсънс“ преди 5 години – това е енергийният министър Драгомир Стойнев, сега „първа писта“ сред депутатите на БСП в парламента, който непрекъснато иска оставкат ана правителството и предсрочни избори. Той беше част от кабинета „Орешарски“.

„Цветанов излъчва неуморима агресия срещу президента Радев. Това не е полезно. Президентът, според мен, не биваше да слиза на това ниво“, заяви Румен Петков за непрекъсната война на ГЕРБ с президента.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ