Изтекоха снимки на тайното имение на Росен Плевнелиев

Росен Плевнелиев Деси Банова

„Бомба е паднала“ в огромния луксозен комплекс в края на разложкото село Баня, в който доскоро се покриваше от любопитни очи бившият президент Росен Плевнелиев. Допреди най-богатият държавен глава да продаде имота преди година, мястото било денонощно охранявано и с жива сила, и с камери, но след смяната на собствеността цялата охранителна система е демонтирана, видя на място екип на ПИК и „Ретро“.

Райското кътче се намира на изхода на разложкото село Баня в посока Банско, на един хвърлей от пътя. Местността се нарича Камено, но само по документи – за местните мястото е известно като Квартала на богатите. И има защо… „Всичките тези къщи, целото това беше на президента. На онзи, дето ходи със синоптичка. Плевенлиев (Плевнелиев – б.р.), нали се сещате. Преди, като беше още президент, всяка Нова година идваше тук да я посреща, задължително, но после продаде къщите…“, разправят пред екипа ни жители на Баня.

По документи Росен Плевнелиев се раздели с луксозното имение преди година. Разпродал го на неколцина близки нему люде, но специално най-хубавата къща, в която той отсядал, преминала във владение на един от най-известните бизнесмени в туроператорския и хотелиерския бизнес Йордан Христов.

В затворения комплекс всички сгради са във възрожденски стил – с огромните греди, типични за подобни постройки. Двуетажни са, като на първия етаж са всекидневните с кухня, трапезария и камина, а на втория са разположени спалните помещения.

От верандата на бившата къща на Плевнелиев се открива огромен двор с размери на малко футболно игрище. Тревата е ниско окосена, личи, че макар и новите собственици да се мяркат рядко, с поддръжката са ангажирани вероятно хора от селото. В самия край на комплекса скоро „изникнала“ и още една постройка с барбекю, та баровците да не си опушват кухните в къщите с мръвки.

„По време на мандата на Плевнелиев къщата беше строго охранявана. Дори и него да го нямаше тук, все си имаше хора да пазят. Той и след като продаде комплекса, идва чат-пат, нали новите собственици са негови хора, идва им на гости“, допълват банянци.

Последния път, в който се отбил до селото, Плевнелиев бил с новата си съпруга Деси Банова. Тъй като в комплекса му няма басейн, а и както казват местните – понеже „плейбой го раздавал“, завел синоптичката да се плацика в минералната вода на отстоящия на не повече от 500 м 4-звезден хотел „Хот Спрингс“, в който и Корнелия Нинова „удави“ в лукс депутатите си в началото на седмицата. Лидерката на социалистите им организира двудневен семинар, преди да тръгнат из народа, за да популяризират „визията ѝ за България“.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ