Божков отмъкна олигарх от партията на свата Софиянски! Помните ли как Манолова го разхождаше да плюе Бойко?

7 Dni Bulgaria25.05.2024
васил божков 3

Мултимилионерът Павел Стоименов е един от козовете на Васил Божков на предстоящите парламентарни избори, показа проверка на вестник „Филтър“.
Той стана известен с изявите си в комисията по ревизия на Мая Манолова през 2021 година. Стоименов направи разкрития как Иван Ангелов-Пилето от Стара Загора контролира и притиска бизнеса в областта. Преди него Ангелов беше нападнат и от зърнения бос Светослав Илчовски.

Дотогава Павел Стоименов беше известен само в средите на земеделците. Той обработва хиляди декари ниви в страната. Сочен е за най-крупния зеленчукопроизводител у нас, а компаниите му са сред най-големите получатели на европейски субсидии. Сега роденият в Симитли Павел Стоименов води две листи на „Център“ – в Плевен и в Благоевград.

Решението му да се присъедини към движението на Васил Божков не е случайно. Той е имал предложения и от други партии заради парите, влиянието и много си работници.

Всъщност Стоименов се познава с Васил Божков от много години, а на последните местни избори стана общински съветник от Съюза на свободните демократи. Това е дясна партия, основана от бившия кмет на София и служебен премиер Стефан Софиянски. Софиянски и Васил Божков пък са сватове. Синът на бившия хазартен бос Антон е женен за дъщерята на Стефан Софиянски Ива. Съюзът на свободните демократи не участва на парламентарния вот, но членовете му и общински съветници като Павел Стоименов поголовно се включват на страната на Център.

Освен Стоименов в листата на Божков за Благоевград са колегите му от общинския съвет в Симитли Славчо Гургулеев и Вера Качулска.

Има и много други от останалите последователи на Стефан Софиянски в политиката, които намират място в листите на Център с надеждата за рестарт на политическата си кариера, показа проверка на „Филтър“. Самият Софиянски обаче не е сред тях. Няма ги и членовете на семейството на Божков – нито синът му Антон, нито съпругата му Елена Динева. Повечето от кандидатите му са неизвестни, а някои от тях са местни бизнесмени от средно ниво, за разлика от крупния земеделец Павел Стоименов.За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ