Звезден двубой: Дъщерята на президента Радев в люта битка с щерката на известна актриса

Image_18017281_40_0

Две популярни момичета на випуск 2024 от НАТФИЗ „Кр. Сарафов“ ще влязат в двубой за наградите „Най-най-най“ тази година. Това са дъщерята на актрисата Лилия Маравиля – Паола Мария, и щерката на президента Румен Радев – Дарина.

И двете студентки имат своите върхове в специалностите, в които се обучават.

Дарина Радева направи два дипломни спектакъла за завършването си – бе Самодива в „Кентърбърийски разкази“ от Джефри Чосър с режисьор Мирослава Гоговска и майка в „Дон Жуан се връща от война“ от Йодьон фон Хорват с режисьор Крис Шарков. Впрочем именно Шарков я включи в свой проект, който се игра преди месец в Народния театър – „Елементарните частици“. В постановката по романа на Мишел Уелбек в образа на Алфа тя се справи на завидно добро ниво, партнирайки си със суперуспешната ни актриса Теодора Духовникова. Допълнителната работа по време на обучението на Дарина бе и участието й във филма на Касиел Ноа Ашер „Сад. Игри по време на апокалипсис“ по мотиви от „Мадам дьо Сад“ на Юкио Мишима, където влезе в ролята на Ан, пише България днес.

Тази година ще видим и първия пълнометражен филм, в който участва президентската дъщеря – тя играе в образа на Мими в „Гунди – легенда за любовта“ на режисьора Димитър Димитров, който ще видим през есента по кината.

Дарина е в т.нар. „Златен клас“ и се обучава в специалността „Актьорство за драматичен театър“ при проф. Пенко Господинов. Освен нея почти целият клас има успехи на театралната сцена.

Освен изключително красива, много талантлива е и другата популярна дъщеря на випуска – Паола Маравиля.

Паола е и с италиански корени заради баща си Лука и чудото на Лилия, която я ражда на 32 години. Момичето завършва в класа на проф. Маргарита Младенова Ц жената, дала стотици таланти на кино- и театралната сцена.

„Да ме сравняват с майка ми е малко натоварващо, не ми харесва да ни сравняват изобщо. Макар че имаме много общо – дори реакциите ни са сходни. Започнах да забелязвам, че дори се смеем по един и същи начин. Приличаме си във възклицанията и мимиките, което може би е нормално, но според мен не е само генетика“, казва Паола в интервю. От своя страна Лили е категорична, че се гордее с детето си, което много прилича на нея. „Не сме като две капки вода, но в излъчването, дори в прическата – била съм точно с такава коса, когато влизах в академията. Тя самата го каза: „Мамо, същата съм като теб“, казва Лили.

Паола е завършила Италианския лицей, а дипломните й спектакли в НАТФИЗ са в образа на Наталия Петровна – „Месец на село от Иван Тургенев с режисьор проф. Маргарита Младенова, и като синьора Агаци в „Така е, ако мислиш, че е така“ от Луиджи Пирандело с режисьор Албена Георгиева.

Допълнителните й участия са много, като в най-награждавания спектакъл „Платоноff“ по А. П. Чехов с режисьори професорите Маргарита Младенова и Иван Добчев е Софя Егоровна.

За наградите „Най-най-най“ фаворити са още Антония Гюруди, Катрин Гачева, Михаела Гончева.

При мъжете също има талантливи имена – Даниел Кукушев, любимец на публиката с играта си в „Игри в задния двор“ на режисьора Николай Поляков. Голяма конкуренция му е синът на журналиста Витомир Саръиванов – Стефан Саръиванов.

Наградите „Най-най-най“ са първият отличителен знак в професионалното развитие на абсолвентите от академията. През последните 18 години те се обявяват и връчват на официалната церемония по дипломирането на студентите. Тази година то ще е на 1 ноември, Деня на будителите.

За тях се състезават завършващите от съответния випуск. Номинациите за наградите се определят чрез референдум с тайно гласуване от всички членове на факултет „Сценични изкуства“ – преподаватели и студенти, от над 350 души.

Носителите на „Най-най-най“ се определят чрез федеративен принцип на гласуване от БОНЗА – Борд за определяне наградите на завършващите.

Автор и създател на статуетките „Най-най-най“ е проф. Богомил Николов Димитров – преподавател в катедра „Метал“ на НХА.

След обявяването на наградите ще се състои и връчването на дипломитe на абсолвентите випуск 2024.За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ