Елена Йончева със свирепа атака: ГЕРБ е групировка, а не партия

Елена Йончева

Партията на европейските социалисти е демократична партия и е нормално да има различни позиции и гледни точки.

Нашето мнение е, че налагането на санкции и излизането извън ЕС няма да реши проблема а ще доведе до дезинтегриране на Европейския съюз. Това каза пред Канал 3 депутатът от БСП за България Елена Йончева по темата с Унгария.

„В Унгария има дори голям проблем с корупцията, както и липса на медийна свобода. Тоест, ако ще се прилага един критерий, то трябва да е всеки, иначе то ще е добре само за тези, които искат да разделят Европейския съюз. Дори сред ЕНП има дискусия кой е правилнияj подход. Всички сме на мнение, че има проблеми, но трябва да се видят точните механизми за справяне с тях“, заяви тя.

„По-интересен е Бойко Борисов, който има противоречиви мнения. Вие чували ли сте Министрески съвет да излиза с позиция за „някой ден”. Човек трябва по някакъв начин да се измъкне от дадена ситуация и явно това е неговата. Това е позиция на един и същи човек – той каза в България едно и като отиде при началниците си в Европа съвсем друго. Европейските лидери са нашите партньори, в момента, в който ги вземем за началници, виждаме какво се получава – Борисов прави каквото му кажат“, категорична беше Йончева.

„ГЕРБ е групировка, а не партия. Ако говорим за демократична партия е съвсем нормално да има различни мнения по дадена тема. Когато става дума за национални интереси, разбира се, че ще има сътрудничество между mрезидента и партиите. Когато управляващата партия мачка граждани, не само президентската институция, но и всички ние трябва да се обединим срещу тях“, каза още тя на въпрос дали Румен Радев и БСП имат твърде близки мнения.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ