Става напечено в политиката! Нинова захапа Борисов: Втори ден лъже за санкциите срещу Унгария!

37991251_2169903039955305_8771214660369121280_n

Втори ден министър-председателят Бойко Борисов лъже, че евродепутатите на БСП са гласували срещу Унгария. Това каза пред журналисти в парламента лидерът на БСП Корнелия Нинова, предаде „Фокус“. 

„Ние имаме четирима евродепутати, от които само един – Сергей Станишев е гласувал „за“ санкции срещу Унгария“, заяви тя. „Премиерът да се въздържа от подобни лъжи, да си погледне неговата група и да не се занимава с нас“, призова Нинова.

„Ева Майдел като негов депутат се е въздържала“, посочи тя. „В този случай най-важното е как България ще представи позицията си в Съвета. Там може да се налага вето и да се спре този процес. Думата има единствено министър-председателят Бойко Борисов“, обяви Корнелия Нинова.

„От неговите досегашни изявления разбираме, че едно говори в България, а друго там“, коментира тя. „Очевидно, за да избяга от конфуза, в който сам се вкарва, и от двойната външна политика, която прави – лъже за БСП. Не се притеснявам да кажа тази дума директно“, заяви лидерът на левицата.

„Вчера го направи, замълчах. Днес отново го повтаря“, обяви Нинова и призова за придържане към истината. В отговор на въпрос вижда ли проблеми с демокрацията в Унгария и какви мерки трябва да се вземат Корнелия Нинова посочи: „Във всички държави, в които има проблеми с демокрацията трябва да се вземат мерки. Според мен мярката не е отнемане на глас, защото това води до разделение и разпад на Европа, а не до обединена и силна“.



За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ