Цяла България буквално замръзна: Вой на сирени, звън на камбани и сведени глави в мълчание

1717319833-clipboard36

Преди минути – точно в 12 часа цяла България буквално замръзна. Всички притихнаха и застанаха на място!

Причината – с вой на сирени и звън на камбани отбелязахме 2 юни – Денят на Ботев и загиналите за свободата и независимостта на България. Навършват се 148 години от гибелта на революционера, дал живота си за свободата и независимостта на България.

Сензационни кадри от София разкриха как столичани и гости на града отдадоха почит към Ботев и загиналите за свободата и независимостта на страната ни, предава БЛИЦ.

Постоянно кипящият от засилен трафик булевард „Цариградско шосе“ бе неузнаваем. Точно в 12 часа всички автомобили спряха. Хората излязоха от превозните средства и сведоха глава в мълчание.

И движещите се по тротоарите замръзнаха!

В цялата страна се организират чествания.

За 76-и път хора от цялата страна извървяха пътя на четата на поета революционер от Козлодуй до връх Околчица, за да се поклонят пред делото му. Трасето е 120-километрово и се изминава за няколко дни.

Походниците пренощуваха под звездите така, както са направили Ботев и неговите четници. В похода тази година се включиха 1800 души, което е рекорд до сега.

Вървяха в студ, пек, дъжд и вятър… Различни като име, пол и възраст те тръгнаха от Козлодуйския бряг, където Ботев е оставил целувката си върху родната земя, до легендата Околчица.За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ