Няма спирка! Гинка отново поиска ЧЕЗ, излезе от бизнеса с фотоволтаици

Гинка Върбакова

Фирмата „Инерком България“ на Гинка Върбакова уведоми КЗК, че излиза от бизнеса с фотоволтаици.

„Днес, 21 септември 2018 г., „Инерком България“ ЕАД, след значителна промяна в обстоятелствата и отстраняването на всички предпоставки и изразени опасения от Комисията за защита на конкуренцията по предстоящата концентрация, подаде в Комисията ново уведомление по реда на чл. 79, ал. 1 от ЗЗК. В групата на“ Инерком“ беше извършено преструктуриране, в резултат на което дружествата-производители на електрическа енергия от фотоволтаични централи, не са част от портфолиото й. Планираната концентрация ще бъде осъществена въз основа на договора за покупка на акции, сключен на 23 февруари 2018 г. между „ЧЕЗ“ а.с. и „ЧЕЗ Бългериън Инвестмънтс“ БиВи от една страна, като Продавачи, и „Инерком България“ ЕАД като Купувач.

Надяваме се на бързо решение от страна на КЗК след отстраняването на установените от Комисията предпоставки за създаване на концентрация“, се казва в съобщението, разпратено до медиите от фирмата на Върбакова.

Както ПИК съобщи, през юли месец Комисията за защита на конкуренцията забрани на „Инерком“ придобиването на ЧЕЗ припокриване между дейностите на участниците в концентрацията на пазара на производство и доставка на едро на електрическа енергия от фотоволтаични централи.

Припомняме, че вчера темата за „Инерком“ коментира и енергийният министър Теменужка Петкова. Тя заяви, че няма представа дали излизането на компанията на Гинка Върбакова от бизнеса с фотоволтаици е с цел да може сделката за ЧЕЗ да се осъществи.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ