Евакуираха спешно 250 ученици от Химическия техникум в Бургас. Пожарни екипи на крак

171759449787187

Повреден проточен бойлер в тоалетната на първия етаж на Професионалната гимназия по химични технологии „Акад. Н. Д. Зелинский“ предизвика паника в класните стаи, където днес следобед се обучаваха 250 ученици от 10 и 11 клас.

Острата миризма в неизползваемата заключена част от училището е била усетена в 15.50 часа от дежурния учител, който обаче не можал да се ориентира какъв е източникът.

На крак са вдигнати веднага два противопожарни автомобила и патрулна кола на МВР.

„За мен радостното е, че са спасени 250 деца, изведохме ги от класните стаи и така спечелиха почти един цял неучебен час до 16,15 часа“, заяви директорката Жулиета Ценкова, която е била в кабинета си по това време. До идването на огнеборците ел.техникът на училището е успял да загаси лекия пламък, който се подавал от повреденото окабеляване на бойлерчето. Всъщност тревожното било в острата миризма на изгорял бакелит, която се разнасяла от вътрешността на училището, предава Флагман.

Репортер на медията я усети още от района на близкия хипермаркет „Била“. Училищното ръководство е действало адекватно и въпреки преживения шок от преподавателите и директора, учебният процес вече е възстановен и всички ученици са прибрани в класните стаи.За нас

7DniBulgaria.bg е най-новият сайт в портфолиото на 7 Dni Media Group.

Той обедини досега съществуващите регионални сайтове на групата, превръщайки се в национален такъв, за по-голямо улеснение на читателите.


КОНТАКТИ